News from T4T

Gepubliceerd: 29/06/2024

Technology for Tomorrow (T4T) zorgt in Oeganda voor ecologisch duurzame oplossingen. Het bedrijf maakt gebruik van lokale materialen en expertise om oplossingen te creëren zoals verbrandingsovens voor het beheer van medisch afval, biologisch afbreekbaar maandverband (MakaPads), wateropslagtanks (MazziGo) en efficiënte kachels. De visie van T4T is met duurzame technologie de wereld en behoud van het milieu verbeteren. 
 

Vorig jaar ontving Technology for Tomorrow een lening van €25.000 van OVO na deelname aan de Oegandese editie van het Boost Camp Sustainable Technology for Africa (SusTech4Africa). Het terugbetalingsschema was vastgesteld op één jaar. Door een algemene economische neergang in het land na de COVID-19 pandemie werd de termijn verlengd en kon het bedrijf meer dan 75% van de lening terugbetalen.

 

Status van het project

 

Volgens Paul Kimera, Managing Director van Technology for Tomorrow (T4T), stelde het strategische gebruik van de financiering van OVO T4T in staat om aanzienlijke hoeveelheden roestvrij staal aan te schaffen, waardoor verschillende verbrandingsovens in zorginstellingen tijdig konden worden geïnstalleerd. Ondanks valutaschommelingen dekte de financiering effectief alle projectkosten, waardoor alle benodigde materialen op tijd geleverd konden worden.

T4T optimaliseerde ook het voorraadbeheer door de voorraad 18 maanden vast te houden, waardoor 25% werd bespaard op de staalprijs, die werd verlaagd van 600.000 naar 750.000 Oegandese shilling per eenheid.

 

Kimera prees ook de flexibele aanpak van OVO en benadrukte het gemak van het aanvraagproces voor de lening: "OVO heeft bewezen een flexibele, geduldige en betrouwbare partner te zijn, die de lengte en de periode van de lening in ons voordeel heeft aangepast en de groei van ons bedrijf heeft ondersteund. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met OVO voort te zetten en samen te werken aan een blijvende impact in onze gemeenschap.

 

Projectdoelstellingen en impact

De prioriteit van Technology for Tomorrow (T4T) is het verbeteren van het beheer van medisch afval. Het doet dit door verbrandingsovens te installeren in ziekenhuizen en zorginstellingen. Dit verbetert niet alleen de veiligheid van patiënten en personeel, maar maakt ook een einde aan gevaarlijke praktijken zoals verbranding in de open lucht en het dumpen van gevaarlijk medisch afval, waaronder scherpe voorwerpen. Dit initiatief past perfect binnen de bredere missie van T4T om milieuvriendelijke oplossingen te bieden.

 

Bijdrage aan de SDG

Het werk van T4T draagt direct bij aan twee van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. De focus op de veilige verwijdering van afval draagt bij aan doel 3 (Goede gezondheid en welzijn) door het terugdringen van ziektes die verband houden met de gezondheidszorg. Daarnaast draagt het bevorderen van milieuvriendelijke praktijken bij aan SDG 11 (Duurzame steden en gemeenschappen).

 

Ondersteuning en samenwerking met OVO
Technology for Tomorrow (T4T) waardeert de steun die het heeft ontvangen van OVO enorm. Deze samenwerking gaat veel verder dan financiële steun.

"De OVO-coaches zorgden voor essentiële begeleiding," zegt Kimera, "discussies met hen hielpen ons bij het identificeren van een mogelijkheid om onderhouds- en bewakingsdiensten voor verbrandingsovens in het land aan te bieden als een andere zakelijke kans dan kapitaalintensieve faciliteiten."

De aanzienlijke vooruitgang die T4T het afgelopen jaar heeft geboekt, is een direct resultaat van de strategische investering en sterke steun van OVO. De installatie van verbrandingsovens, in combinatie met uitgebreide afvalverwerkingstrainingen, heeft de veiligheid van de gezondheidszorg binnen de gemeenschap verbeterd.

T4T's niet aflatende inzet voor duurzame technologieën en proactieve benadering zorgen voor voortdurende groei en succes.

Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024
Jaarverslag 2023
OVO Nieuws
Jaarverslag 2023
18/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.