Inspiration Tour

Als deel van onze programma SusTech4Africa in een van onze doellanden (Oeganda, Rwanda, Senegal en Benin), kunt u deelnemen aan deze inspirerende reis:

  • Bezoek aan de ondernemers: onderdompeling in de lokale bedrijfscontext
  • Co-coaching van een Afrikaanse ondernemer tijdens de 3-daagse opleiding gegeven door onze academische partners (Thomas More en ICHEC)
  • Culturele onderdompeling: bezoek, ecotoerisme

U speelt de rol van coach en helpt de ondernemer om zijn businessplan te analyseren en het te presenteren in de vorm van een pitch op de slotavond.

 

OVO wil duurzaam ondernemerschap in Afrika ondersteunen en bevorderen via het Sustainable Technology Acceleration Programme for Africa (SusTech4Africa). SusTech4Africa helpt start-ups, scale-ups en ondernemers om hun project uit te werken tot een volwaardig businessplan.

 

Na een grondige selectieprocedure krijgen 10 tot 15 ondernemers de kans om hun businessplan voor te stellen en uit te werken met trainers en een team van Belgische en lokale vrijwillige coaches die voor de gelegenheid komen.

Tijdens het Boostcamp krijgen de deelnemers de kans om hun technische en managementvaardigheden te versterken.

 

Aan het einde van het Boostcamp krijgt elk deelnemend bedrijf individuele online coaching. Het doel van de coachingsessies is dat elk project een financieel plan en een businessplan ontwikkelt. OVO financiert alle projecten die winstgevend zijn en aan de minimumvereisten voldoen. De OVO-financiering wordt verstrekt in de vorm van een lening die over 1 tot 5 jaar moet worden terugbetaald. Deze financiering, die varieert tussen 5.000 en 50.000 euro, wordt verstrekt door zo'n 40 business angels en het OVO Accelerator Fund.

 

Typisch programma van een SusTech4Africa:

✔ Zondag
Vlucht naar Afrika

 

✔ Maandag en dinsdag
Inspiration Tour: bezoeken aan geselecteerde ondernemers

 

✔ Woensdag, donderdag en vrijdag
Boostcamp: 2 docent-onderzoekers van ICHEC of Thomas More bieden een training aan op basis van verschillende interactieve tools waaronder het Business Model Canvas. In de werksessies worden de ondernemers in hun reflectie begeleid door Belgische en Beninese coaches.

 

✔ Zaterdag
Ontspanning/ Bezienswaardigheden.

Pitch Time: ondernemers presenteren hun bedrijfsproject in de vorm van een pitch voor een groter publiek

 

✔ Zondag
Terugkeer naar Brussel

 

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? Wij zijn nog op zoek naar geïnteresseerde mensen die mee willen gaan als vrijwilliger/coach.

 

De volgende reizen?

  • Senegal begin september 2023 (TBC)
  • Oeganda van 26 november tot 2 december 2023

Wil je mee, heb je vragen? Contact

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.