Sustainable Technology for Africa in Hasselt
Sustainable Technology for Africa in Hasselt
Op 19 maart 2020 organiseert OVO het Sustainable Technology for Africa event in Hasselt, in samenwerking met de African Diaspora Projects Initiative, VITO en Thomas More. Projecten kunnen ingediend worden tot 31 januari. 

Het SusTech4Africa event op de universitaire campus van Hasselt wil projecten tonen van Afrikaanse ondernemers en start-ups die in België resideren maar in hun land van herkomst (of elders in Afrika) hun bedrijf willen opstarten of opschalen. De projecten worden dan ook aangebracht door het African Diaspora Projects Initiative.

Op 17 januari 2020 wordt een en ander toegelicht tijdens een informatiedag. De projecten zelf moeten ingediend worden voor eind januari. De selectie gebeurt door OVO en wordt verder opgevolgd tijdens een presentatiesessie op 14 februari. Een tiental projecten wordt dan uitgewerkt tijdens een boostcamp van 24 tot 25 februari, gevolgd door een aantal coachingsessies. Die worden georganiseerd in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Technologie en Onderzoek (VITO) en de Thomas More hogeschool.

Het finale openbare pitchevent vindt plaats op 19 maart in Leuven. De beste drie projecten worden gelauwerd en verder opgevolgd door het investeringsteam. Dat kan mogelijk ook andere interessante deelnemende projecten mee opnemen in een verder traject. Geselecteerde starters krijgen uitgebreide kennisoverdacht en maken kans op een sociale lening tot 50.000 euro.
Klik hier om je businessproject in te dienen. 
Meer inforrmatie bij diaspora@thefoodbridge.org of bij OVO-general manager Björn Macauter: bjorn@ovo.be   
  
Bekijk hier de video van het 2018 ST4A event in Leuven